Huisdieren

De kat
Een kat is een zoogdier uit de familie van de katachtigen dat veel als huisdier wordt gehouden. Meestal kan je aan een huis zien dat er een kat of kater woont. Er zitten bijvoorbeeld rafels aan een hoek van de bank. Ook een kattenmand, kattenbak, voerbakje en een kattenluik in de buitendeur vertellen dat er een kat in huis woont. Vaak slingert er ook nog speelgoedrond. Veel katten worden veel verwend. Ze hoeven alleen maar te slapen en het voedsel op te eten dat voor hen klaar wordt klaargezet. Een kat krijgt al voldoende beweging door af en toe eens voor een hond weg te rennen of door de tuin te wandelen. Een kat die altijd binnen zit kan dik worden. Maar daar heeft hij niet altijd last van.
Bron: wikikids

de hond
De hond is een zoogdier en een bekend huisdier. De hond stamt af van de wolf. Honden eten hondenbrokken of hondenvoer. Als een hond chocolade eet kan hij ziek worden. Sommige mensen zeggen dat hij dan dood gaat, dat is niet zo: dat is een raar weetje.
Je moet een hond gemiddeld drie keer per dag uitlaten, en een puppy moet je minstens om de twee uur uitlaten. Een hond vindt het fijn om te spelen. Je kan een bal weggooien en dan gaat hij er achteraan. De hond vindt het dan leuk, dat is vaak te zien als hij met zijn staart kwispelt. Als een hond zijn staart tussen zijn poten heeft is hij bang. De kat is de grootste vijand van de hond. Honden zijn niet zindelijk, maar dat kan je ze wel aanleren. Net als: Poot, lig, zit, rol, bal, spring, af en nog meer. Honden worden, afhankelijk van het ras, gemiddeld 8 tot 12 jaar oud. Jonge hondjes noem je een puppy.
Bron: wikikids

de hamster
Hamsters zijn knaagdieren, hij heeft een fluwelen vacht, hij heeft een kort staartje en kraaloogjes. 's Avonds, 's nachts en in de vroege ochtend is hij op zoek naar voedsel en hooi voor een gezellig nest te bouwen. Hamsters zijn erg domme dieren; zet ze in een radje en ze zijn uren zoet. Ze worden niet erg oud - hoogstens 3 jaar en zeer zelden ouder dan 4.Een hamster mag niet naar buiten want dan wordt hij verkouden en een hamster mag ook niet in bad want dan raakt hij zijn veiligheids velletje die boven zijn huid zit gaat dan kapot en dan kan hij ook sneller ziek worden.Een hamster kan absoluut geen chocopasta eten of tomaat want dan voelt hij/zijn zich niet lekker. Geef ze maar gewoon hun eigen knaagvoer.Een van de redenen dat hamsters populair zijn als huisdier is dat ze niet veel ruimte in beslag nemen. Een dwerghamster kan al leven in een kooi met een oppervlak van 50 bij 30 cm. Een Syrische hamster zal toch iets groter moeten worden gehuisvest, de minimale maten voor de kooi van een Syrische hamster zijn 80 bij 50.
Bron: wikikids

De parkiet
de parkiet is een papegaaiachtige vogel met bonte, felle kleuren.
Aan de neusdoppen kan je een parkieten aan herkennen. Mannetje hebben blauwe neusdoppen en vrouwtje hebben bruine neusdoppen. Het mannetje herken je aan het bovenste blauwe stukje van ze snavel. En het vrouwtje ook aan het bovenste stukje van haar snavel dat is bruin. Om te herkennen of het een regenboog-of- grasparkiet is, moet je naar het strepenpatroon kijken. Is het zwart dan is het een grasparkiet, en is het grijs dan is het een regenboogparkiet.Parkieten hebben meestal felle kleuren. Ook hebben ze een sterke snavel en twee pootjes met best scherpe nagels. Als huisdier eten ze gewoon vogelvoer, maar er bestaat ook speciaal voedsel voor parkieten. En ze drinken gewoon water en parkietenvoer. Ze eten en drinken niet erg veel. Aan een klein schaaltje vogelvoer heeft een parkiet al genoeg. Ze leggen 3 tot 6 eieren voor ze gaan broeden.
Bron: wikikids

De schildpad
De schildpad behoort tot de reptielen.
Wat de schildpad bijzonder maakt en geen enkel ander reptiel heeft is het rugschild. Het schild van een schildpad is heel hard.Hoewel de meeste schildpadden vrij goed kunnen zien, ten minste van dichtbij, maken ze gebruik van hun reukvermogen om voedsel op te sporen. De neusgaten van schildpadden die in het water levende liggen precies op het hoogste punt van de kop. Hierdoor kunnen de dieren ademhalen terwijl ze bijna helemaal onder water liggen.Volwassen zeeschildpadden eten zeegras en algen. Een aantal soorten eet dierlijk voedsel, zoals de lederschildpad, die graag kwallen eet. De jongen eten meer dierlijk voedsel, zoals schaaldieren, weekdieren en zelfs vissen. Moerasschildpadden eten bijna alles wat ze tegenkomen: waterinsecten, weekdieren, schaaldieren, wormen, vissen, kikkers, kikkervisjes en zelfs slangen en kuikens van watervogels.Zeeschildpadden houden geen winterslaap, ze leven in warme oceanen waar het water nooit te koud wordt. Als er één aanspoelt aan de kusten van Noord-Europa, zal hij hoogst waarschijnlijk sterven van de kou als hij niet op tijd gered wordt.
Bron: wikikids
Maak jouw eigen website met JouwWeb